Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Alerji Deri Yama Testi

Bazı deri alerjilerinin tespit edilmesi için kullanılan bir alerji testidir. Deriye temas eden maddelerden hangisinin alerji yaptığının ayırt edilmesini sağlar.

Alerji Deri Yama Testi
Alerji Deri Yama Testi Border

Alerji deri yama testi (patch test) nedir?

Bazı deri alerjilerinin tespit edilmesi için kullanılan bir alerji testidir. Deriye temas eden maddelerden hangisinin alerji yaptığının ayırt edilmesini sağlar.

Alerji deri yama testi nasıl ve nerede yapılır?

Sırtınıza veya kolunuzun iç kısmına şüphelenilen maddeleri içeren küçük kutucuklar yapıştırılır. Bu maddeler 48 saat süreyle cildinizle temas halinde kalırlar. 48 saat sonra maddeler çıkarılır ve cevap doktorunuz tarafından değerlendirilir. İlk değerlendirmeden 48 saat sonra bir kez daha değerlendirilir ve varsa alerji belirlenir. Bu test hastanelerde, dermatoloji ve alerji kliniklerinde uygulanabilir.

Kimlere deri yama testi yapılabilir?

Cildinde sık sık egzema gelişen kişilerde alerjiden şüphelenilirse bu test uygulanabilir.

 

Ne tür maddelere karşı alerji olabilir?

Kozmetikler, makyaj malzemeleri, kıyafetlerimize renk vermek için kullanılan maddeler, deterjanlar, şampuanlar, duş jelleri, temizlik malzemeleri, kokular, nikel, deri kıyafet ve ayakkabılar vs. gibi pek çok madde uzun dönemde kişilerde alerji gelişimine neden olabilirler.

Deri yama testi sırasında ve öncesinde nelerden kaçınmalıyım?

Maddelerin cildinize temas ettiği 48 saat süreyle ve sonraki 48 saat testin uygulandığı bölgeyi yıkamamanız gereklidir. Aşırı terlemeden ve sürtünmeden kaçınmalısınız çünkü maddeler deriye yeterince temas etmeyebilirler, bu durum da test sonucunu etkileyebilir.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Maske Kullanırken Ciltte Oluşabilecek 6 Risk!

Maske Kullanırken Ciltte Oluşabilecek 6 Risk!

Corona virüs salgını nedeniyle maske takmanın zorunlu hale getirilmesi olası cilt hastalığı risklerini de beraberinde getirdi.

Detaylar
Botoks ile Dolgunun Farkı Ne ?

Botoks ile Dolgunun Farkı Ne ?

Botoks ve dolgu medikal estetik uygulamaların arasında en çok tercih edilen iki işlemdir.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.