Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Havaların soğuyup kış mevsiminin gelmesinden derimiz de olumsuz etkilenir. Soğuyan hava ile birlikte derimiz vücut ısısının azalmaması için kan dolaşımını azaltır, ter ve yaz bezleri daha yavaş çalışmaya başlar.

Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Border

Kan dolaşımının yavaşlamasıyla birlikte ise cildin ihtiyacı olan antioksidanlar ve besleyici maddelerin alınması da zorlaşır. Cilt kuruluğu ile birlikte salgı bezlerinin aktivitesi de yavaşlamaya başlar . Bunun sonucunda da cilt hassaslaşarak dış etkilere daha açık bir hale gelir ve ardından da kaşınma, kızarma, renk değişiklikleri, çatlama ve pullanma gibi etkiler görülmeye başlar. Dermatolog Uzm. Dr. Ayşegül Güney , kış mevsiminde cilt bakımının nasıl yapılması gerektiğini sizler için derledi.

Nemlendirici Krem Kullanalım

Havaların soğumasının ciltte en belirgin etkisi kuruluktur ve çatlamadır. Dermatoloğumuzun tavsiye edeceği nemlendirici ile ciltteki kuruluk giderilerek çatlamaların önüne geçmek mümkündür.

Beslenmemize ve Vitamin Düzeylerimizin Normal Olmasına Özen Gösterelim

Kış aylarında vücudun en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri de vücut direncini artıracak vitamin ve minerallerdir. Dolayısıyla A, C, E, selenyum ve çinko gibi vitaminlerle takviye yapılması gerekebilir. Sağlıklı beslenme olmazsa olmazımız!

Güneş Koruyucu Kullanalım

Rüzgârlı ve soğuk havalar sonrası cilt kurur, nemini kaybeder. Bununla birlikte elastik lifler kaybolmaya başlar. Her ne kadar halk arasında kış güneşi etkisiz denilse de cildi olumsuz etkiler. Lekelenmelere sebep olur. Dolayısıyla sadece yazın değil kışın da güneş koruyucuları kullanmak gerekir. Güneş koruyucu seçilirken de kimyasal filtrelerin yanı sıra fiziksel filtresi olmasına da dikkat edilmelidir.

Cilt Temizliğine Özen Gösterelim

Cilt yapımıza uygun temizleme ürünleri ile cilt temizliği yapılmalıdır. Cilt kuru ise tonik ve alkol içeren ürünlerden kaçınmak gerekir. Sıcak su ile duş alındıktan sonra yüz ve vücut için mutlaka nemlendirici kullanılmalıdır. Kışın banyo sonrası nemlendirici yağlar tercih edilmesi de yararlı olabilir.

Peeling Yapalım veya Yaptıralım

Kışın sağlıklı ve diri bir cilt için ölü hücrelerden kurtulmak gerekir. Bunun için de en etkili yöntemlerden biri peelingdir. Evde uygulanabilir Peeling ürünlerini dermatoloğunuzun önerisi ile temin edebilir ve doktor önerisine göre kullanabilirsiniz. Ayrıca Dermatoloğunuzun uygulayacağı daha yoğun peeling yöntemleri ile; leke ve sivilce gibi sorunları azaltıp daha canlı bir cilde kavuşmak mümkün. Kışın ayrıca, kozmetik amaçlı anti-aging (yaşlanma karşıtı) tedaviler ve nem aşıları da yaptırabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Masseter Botoks

Masseter Botoks

Masseter botoks (çene botoksu), çene kasının yan tarafında bulunan en güçlü çiğneme kasına uygulanmaktadır.

Detaylar
Genital Siğil Tedavisi

Genital Siğil Tedavisi

Genital bölgede görülen ve insan papilloma virusa (HPV) bağlı olarak ortaya çıkan cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.