Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Makyaj Sonrası Yüzü Doğru Temizlemenin 10 Yolu

Her gün yapılan makyaj nedeniyle cildimiz zarar görebiliyor. Bu nedenle her gün yatmadan önce yüzdeki makyaj malzemelerinin temizlenmesi gerekiyor.

Makyaj Sonrası Yüzü Doğru Temizlemenin 10 Yolu
Makyaj Sonrası Yüzü Doğru Temizlemenin 10 Yolu Border

Her gün yapılan makyaj nedeniyle cildimiz zarar görebiliyor. Bu nedenle her gün yatmadan önce yüzdeki makyaj malzemelerinin temizlenmesi gerekiyor. Cildimizi makyaj malzemelerinin zararından korumak, pürüzsüz ve ışıltılı bir cilt için temizleyiciler kullanıyoruz. Ama cildi korumak o kadar da kolay değil. Suyun sıcaklığı bile tene zarar verirken, cilt temizlemede doğru adımları ve teknikleri bilmek gerekiyor. İşte yüzü temizlerken dikkat edilmesi gereken 10 adım:

1. Yıkamadan Önce Makyajı Çıkarın!

Temizleyiciyi cildinizde kullanmadan önce, yüzünüzdeki makyajı silin. Bunun için pamuk üzerine makyaj temizleyici veya birkaç damla toner döküp uygulayabilirsiniz. Çoğu kişi temizlik için ıslak mendil kullanabiliyor. Ancak ıslak mendilin alkol içermediğinden emin olmanız gerekiyor. Çünkü alkol aşırı kuruma ve tahrişe neden olabilir.

2. Çift Temizleme Yapacağınız Zamanı Bilin!

Yüzü iki defa yıkamak Kore güzellik rutinlerinin ve birçok cilt bakımı tavsiyelerinin en önemli noktasıdır. Bunun için ya önce yağ bazlı temizleyici ve ardından nazik bir temizleyici, ya da nazik bir temizleyici ve arkasından peeling veya köpüklü temizleyici sıralamasıyla temizlik yapılmalıdır. Yağ bazlı temizleyiciler makyajı çözmede mükemmeldir. Özellikle fondöten veya ağır makyaj yapıyorsanız iki aşamalı temizleme yapmanız gerekir. Ancak akne sorununuz varsa yağ bazlı temizleyicilerden kaçınmanızda fayda vardır.

3. Sıcaklık Önemlidir

Cilt sağlığınızı korumak için temizlikte soğuk ve ılık su kullanmanız gerekir. Çünkü sıcak su aşındırıcı olmasının yanında cildi doğal yağlarından arındırdığı için cildi kurutma riski vardır. Özellikle soğuk ve kuru havalarda bu etkisi fazladır. Sıcak su bunların yanında cildin kurumasına, akne kistlerinin açık yara haline gelmesine, patlamalarına ve cilt tahrişlerine sebep olabilmektedir.

4. Süre Tutun

Cilt temizliğini belirli bir sürede yapmanız gerekir. Dakikalarca cildi suya maruz bırakmak zararlıdır. Yüz yıkanırken, 30 saniyeden fazla ovalayarak yıkanmaması gerekir.

5. Doğru Şekilde Temizleyin

Cildi temizlerken doğru teknikler tercih edilmelidir. Bunun için de temizleyiciyi parmaklarla uygulayın ve bu esnada dairesel hareketlerle cilde masaj yapın. Ardından da cildin ılık su ile yıkanması gerekir.

 

6. Kurularken Ovalamayın!

Ilık su ile yıkadıktan sonra yumuşak, pamuklu bir bez veya havlu ile cildinizi nazik bir şekilde kurulayın. Ancak ovalamaktan kaçının.

7. Peeling İşlemini Minimumda Tutun

Cilde zararlı olan şeylerden biri de her gün peeling yapılmasıdır. Cildiniz normal veya kuru ise haftada iki veya üç kez peeling yaparak pulları ve kirleri temizleyebilirsiniz. Unutmayın, her şeyin fazlası zarardır ve cildi tahriş eder.

8. Günde İkiden Fazla Temizlemeyin!

Cildinizi günde kaç kez yıkayacağınız cilt tipinize bağlıdır. Ancak cildin doğal nemini kaybetmemesi için gün içerisinde ikiden fazla ovalayarak yıkanmaması gerekir. Cildiniz kuru ve hassas ise geceden geceye bir kez, yağlı ise günde iki kez yıkamak yeterlidir. Bu esnada hangi ürünleri kullandığınıza da dikkat edin. Örnek olarak gece akne rutini uyguladıysanız sabah nazik bir temizleyici kullanmakta fayda vardır.

9. Gece Temizliğini Kesinlikle Atlamayın!

Makyaj yapanlar için en önemli şey cildin gece yatmadan önce temizlenmesidir. Makyajı temizlemeden kesinlikle yatağa girilmemesi gerekir. Çünkü cildinizi kir ve makyajdan arındırıp temiz bir ciltle yatağa girmek cildiniz için hayatidir. Ağrılı kistik akneler başta olmak üzere büyük akne oluşumlarının sebebi yoğun makyaj ürünleri ve temizlenmeden yatılması olabilir.

10. Yüzünüzü Yıkadıktan Sonra Nemlendirici Kullanın!

Yüz yıkandığında cildiniz doğal yağlarından arındırılır. Bu nedenle hem sabah hem akşam temizleme işleminin ardından cildin nemlendirilmesi gerekir. Sabahları geniş spektrumlu SPF 30 nemlendirici, akşamları ise daha güçlü bir nemlendirici kullanılmasında fayda vardır.

Cilt hastalıkları tedavisi, doğru makyaj temizleme önerileri için Mersin’de Ayşegül Güney Dermatoloji Kliniği’ni tercih edebilir, aysegulguney.com.tr/iletisim adresinden bizlere ulaşabilir veya aysegulguney.com.tr/blog sayfamızdan yazılarımıza göz atabilirsiniz.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Gebelikte Isotretinoin Kullanımı

Gebelikte Isotretinoin Kullanımı

Akne (sivilce) tedavisinde yer alan ve akne gelişimine neden olan mekanizmalar üzerinde en etkili ilaç olan Isotretinoin; retinoid grubunda yer alan bir A vitamin türevidir.

Detaylar
Psikiyatrik Bozukluklarla İlgili Saç Kayıpları

Psikiyatrik Bozukluklarla İlgili Saç Kayıpları

Saçın sosyal ve psikolojik önemi biyolojik öneminden çoktur. Cinsiyet, yaş, statü, değerler ve grup üyeliği gibi pek çok farklı sosyal özelliği işaret edebilir.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.