Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Yaşınıza Özel Cilt Bakım Önerileri

Vücudumuzun en büyük organı cildimizdir. Çevresel faktörlerden beslenmemize, yaşam biçiminden yaşlanmaya kadar çok sayıda etken cilt sağlığını etkiler.

Yaşınıza Özel Cilt Bakım Önerileri
Yaşınıza Özel Cilt Bakım Önerileri Border

Daha sağlıklı ve güzel cilt için her yaşta bu faktörlere önem göstermek gerekir. Peki sağlıklı ve güzel bir cilt için hangi yaşlarda ne yapılmalıdır? Dermatolog Ayşegül Güney sizler için derledi.

20'li Yaşlarda Cilt Bakımı

İnsan cildinin en güzel olduğu çağlar 20'li yaşlardır. Dolayısıyla bu yaşlarda cildi iyileştirmek için değil korumak için önlemler alınmalıdır. Bu yaşlarda sağlıklı ve güzel ciltler için nemlendirici ve güneş koruyucu ürünler tercih edilmelidir. Bu yaşlarda  güneşin zararlı ışınlarından korunmak için cilt yapısına uygun güneş kremi kullanımı ileriye dönük en önemli yatırımdır. Yoğun nem yüklemesi içinse Hyalüronik Asit içerikli kremler fayda sağlar.

30'lu Yaşlarda Cilt Bakımı

30'lu yaşlar ile birlikte ciltte yavaş yavaş değişimler görülmeye başlar. Cilt kalitesi ile birlikte cildi sıkı tutan bağ doku da zayıflamaya başlar. Dolayısıyla bu dönemde cildi dış etkenlere karşı daha da yoğun korumak gerekir. Temizlemek, nemlendirmek, güneşten korumak gibi temel bakımlar ihmal edilmemelidir. Ayrıca ek olarak cildi güçlendirip sıkılaştıran, kollojen yapıyı destekleyen C Vitamini (askorbik asit) içerikli kremler tercih edilmelidir. Bu yaşlardan itibaren profesyonel doktor işlemlerinden destek alınabilir.

40'lı Yaşlarda Cilt Bakımı

40'lı yaşlar ile birlikte cilt iyice incelir, eski sıkılığını ve esnekliğini kaybeder. Bunun sonucunda da ciltte sarkma, kuruluk ve gözenek problemleri görülmeye başlayabilir. Cilt daha da hassaslaştığı için nazik temizleyiciler tercih edilmeli, cildi desteklemek ve azalan bağ dokuyu güçlendirmek için peptid ve kollojen üretimini hızlandıran ürünler kullanılmalıdır. Ayrıca haftada bir veya iki kez hafif peeling etkisi olan ürünler ve retinol içeren gece kremleri tercih edilebilir. Bu yaşlarda profesyonel doktor işlemleri yanında kısa süreli ağızdan kollojen takviyeleri alınabilir.

50'li Yaşlarda Cilt Bakımı

50'li yaşlar ise hormonal dengesizliğin en yoğun yaşandığı dönemdir. Bu dönemde cildi besleyen yağ asitleri, seramidler ve kolestrol eksilir ve cildin dolgunluğu kaybolmaya başlar. Bu tür etkileri azaltmak için dolgunlaştırıcı plumping özellikli ürünler ve zengin nemlendiriciler tercih edilerek kırışıklıkların önüne geçilebilir. Ayrıca kırışıklıkların yoğun görüldüğü dudak çevresi ve dekolte bölgesine de ekstra bakım yapılmalıdır. Retinol, peptit ve C Vitamini içerikli kremler düzenli olarak kullanılabilir. Bu yaşlarda ağızdan kollojen takviyeleri biraz daha uzun süreli kullanılabilir. Kullanım periyodunu genel sağlık değerlendirmesi çerçevesinde dermatolog doktorunuz belirleyecektir. Ayrıca cilt yenilenmesini destekleyecek lazer tedavileri, enjeksiyon şeklinde uygulanan diğer profesyonel doktor uygulamaları yapılabilir.

60'lı Yaşlarda Cilt Bakımı

60'lı yaşlar ile birlikte ciltte sarkmalar iyice artmaya başlar. Sarkmaların önüne geçmek için yüz egzersizleri ile birlikte cilt dolgunlaştırıcı ve nemlendirici ürünler ile desteklenmelidir. Bu noktada retinol oldukça etkili bir maddedir. Retinol yanında hyaluronik asit, peptitler ve C Vitamini yönünden zengin kremler kullanılmalıdır. Lazer ile cilt yenileme ve enjeksiyon tarzında profesyonel doktor uygulamalarından da destek alınabilir.

70'li Yaşlarda Cilt Bakımı

70'li yaşlar ile birlikte ise doğal içeriklerden oluşan yoğun nemlendirici ve sıkılaştırıcı ürünler tercih edilmelidir. Böylece cildi yormadan kaybettiği nem ve canlılık kazandırılabilir. Böylece kırışıklıklar tam olarak giderilemese de görünümü hafifletilebilir. Profesyonel doktor işlemleri kırışıklık ve sarkmanın daha etkin giderilmesini sağlayabilir. Cilt kalitesi açısından her yaşta yaşımızın en iyisi olmak mümkün.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Botoks Yaptırmaya Hangi Yaşta Başlamalıyım ?

Botoks Yaptırmaya Hangi Yaşta Başlamalıyım ?

Botoks, hem kadınların hem de erkeklerin kırışıklıkların oluşmasını engellemek veya kırışıkları gidermek için uyguladığı en etkili yöntemlerden biridir.

Detaylar
Sunekos Matriks Aşısı

Sunekos Matriks Aşısı

Matriks Aşısı Sık Sorulan Sorular

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.