Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Yazın Yatmadan Önce Cilt Bakımı Nasıl Olmalı

Mersin’de deri hastalıkları, deri tümörleri, alerjik deri hastalıkları ve kozmetik dermatoloji alanında hizmet veren Dermatolog Uzm. Dr. Ayşegül Güney, sizin için yazın uyku öncesi yapılması gereken cilt bakımını kaleme aldı.

Yazın Yatmadan Önce Cilt Bakımı Nasıl Olmalı
Yazın Yatmadan Önce Cilt Bakımı Nasıl Olmalı Border

Mersin’de deri hastalıkları, deri tümörleri, alerjik deri hastalıkları ve kozmetik dermatoloji alanında hizmet veren Dermatolog Uzm. Dr. Ayşegül Güney, sizin için yazın uyku öncesi yapılması gereken cilt bakımını kaleme aldı. Gelin birlikte inceleyelim…

Yaz mevsiminde cilt sağlığı için en önemli etkenlerden biri gün içerisinde güneşten korunmak ve uyumadan önce de düzenli yapılan cilt bakımıdır. Havaların ısınmasıyla ve güneş maruziyeti ile cildimiz daha çok bakıma ve neme ihtiyaç duyar. Bu nedenle yazın uyku öncesi yapılan cilt bakımları bir yandan hücrelerin yenilenmesini desteklerken, diğer yandan cilt tonunu dengeleyerek aydınlık görünmesini sağlar.

Yatmadan önce mutlaka makyajınızı çıkarın!

Makyaj malzemeleri cildin gözeneklerini tıkayarak nefes almasını önler. Bu ise ciltte siyah nokta oluşumuna neden olabilir. Makyaj kalıntıları cildin koruyucu tabakasına hasar vererek cildin yağ dengesini bozabilir. Bu nedenle yatmadan önce mutlaka cildinizi temizleyin. Bu temizlikte de kurutucu olmayan özel bileşenli sabunları tercih etmenizde fayda vardır. Ayrıca cilt tipinize uygun dermokozmetik temizleyici bir jel de kullanabilirsiniz.

Düzenli tonik kullanın

Cildin temizlenmesinde kullanılan cilt tonikleri yağ dengesini düzenler, cildi kirden arındırır, gözenekleri sıkılaştırır, sivilce oluşumunu önler. Cilt temizliğinde ve tonik olarak doğal bir ürün istiyorsanız gül suyunu kullanabilirsiniz. Profesyonel dermokozmetik, cilt tipinize uygun bir ürün de tercih edebilirsiniz.

 

Göz kremi sürün

Gözlerimiz çevresindeki deri vücudumuzun diğer alanlarına göre daha ince ve hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle göz çevresi deri yaşlanma belirtilerini daha erken gösterir. Göz çevresi derisinin nem dengesini sağlayacak göz kremi kullanmak yaşlanma etkilerini geciktirir ve göz çevresinde kırışıklık oluşumunu engelleyebilir.

Yağsız nemlendirici kullanın

Sağlıklı bir cilt için cildin neme doyması gerekir. Dış faktörler cildi kuruttuğundan cildi nemlendirmek için düzenli olarak yağsız nemlendirici kremler kullanmakta fayda vardır.

Yastık kılıflarını her hafta değiştirin

Cilt sağlığına etki eden nedenlerden biri de yastık kılıflarıdır. Pamuklu ve kabartma desenler ve sağlıksız boyalar içermeyen kılıflar tercih edilmelidir. Kılıflar, kiri içerisinde tutar ve bu da cilde olumsuz etki eder. Bu nedenle kılıfları haftada bir veya iki kez düzenli olarak değiştirmek gerekir.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Doğal Ürünlerle Yapılan Cilt Maskelerine Dikkat

Doğal Ürünlerle Yapılan Cilt Maskelerine Dikkat

Ergenlik döneminde en fazla karşılaşılan sorunlardan biri olan akne (sivilce) tedavisiyle ilgili internette pek çok doğal maske tarifi bulunuyor.

Detaylar
Mersin İple Yüz Germe

Mersin İple Yüz Germe

Cilt katmanları yaş alımı ile birlikte gevşeyerek yer çekiminin de etkisi ile aşağıya doğru sarkar.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.