Hayatımızın anlamı, neşe kaynağımız çocuklarımızda bazı besinlere karşı oluşan alerji canımızı çok sıkar. 0-2 yaş arası çocukların yüzde 6’sında görülen ve şiddetli reaksiyonlara neden olabilen bu alerjilere karşı dikkat edilmesi gerekiyor.
Hayatımızın anlamı, neşe kaynağımız çocuklarımızda bazı besinlere karşı oluşan alerji canımızı çok sıkar. 0-2 yaş arası çocukların yüzde 6’sında görülen ve şiddetli reaksiyonlara neden olabilen bu alerjilere karşı dikkat edilmesi gerekiyor. Anne sütüyle beslenen bebeklerde bile görülen bu alerjiler, çoğunlukla yumurta akı, fındık, fıstık, inek sütü, ceviz, buğday, susam ve hazır gıdalardaki katkı maddeleri nedeniyle ortaya çıkar. Besinin alınmasıyla başlayan ve daha çok tekrarlayabilen bir sorun olan besin alerjisi hakkında bilmeniz gerekenler haberimizde… Bebeklerde besin alerjisinin belirtileri nelerdir gelin birlikte bakalım…
Besin alerjisi, bir besini yedikten sonra vücutta görülen bağışıklık sistemi reaksiyonudur. Besin alerjisi bulunması durumunda, bağışıklık sistemi yenilen besin veya gıdadaki bir maddeyi yanlışlıkla zararlı bir şey olarak algılar. Bunun sonunda bağışıklık sistemi, alerjiye neden olan gıdayı (alerjen) nötr hale getirmek için hücreleri tetikler ve immünoglobulin E (IgE) denilen antikoru serbest bırakır.
Bir daha az da olsa bu besini aldığınızda IgE antikorları devreye girerek bağışıklık sisteminize histamin ve diğer kimyasalları kan dolaşımınıza salması için talimat verir. Bu kimyasallar da vücuttaki alerji semptomlarına neden olur.
Bebeklerde ve çocuklarda besin alerjisine neden olan besinlerden bazıları şunlardır:
Ani ölümler yol açabilen besin alerjisi, bazen grip veya nezleye benzer belirtilerle ortaya çıkabilir. Aile bireylerinden birinde besin alerjisi, astım, alerjik rinit veya egzama gibi hastalık bulunan bebeklerin yaşamlarının ilk 5-7 yılında besin alerjisinin ortaya çıkma riski de yüzde 20 daha yüksektir.
You can follow the current news and content with us.
Hemen hemen her insanın vücudunda bulunan bazı benlerde zamanla değişiklikler olabilir. Bu değişikliklerin bir kısmı iyi huylu değişiklikler olup bir kısmı da kanserleşme yönünde değişimlerdir.
DetailsTedavide Nd:yag lazer cihazı kullanılmaktadır. Kılcal damar tedavi aşamasında lazer ile verilen enerji damardaki kanı ısıtır ve damar duvarı tahrip olur.
Details0 324 331 02 03 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin info@aysegulguney.com.tr Get Directions Working hours Mid-week 09:00-18:00 Saturday 09:00-16:00