Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Dudak Dolgusu Nedir? Kimlere Uygulanabilir?

Dudak Dolgusu; dudakların dolgunlaşması, hacim kazanması ve daha estetik bir görünüme kavuşması için yapılan uygulamadır.

Dudak Dolgusu Nedir? Kimlere Uygulanabilir?
Dudak Dolgusu Nedir? Kimlere Uygulanabilir? Border

Dudak Dolgusu; dudakların dolgunlaşması, hacim kazanması ve daha estetik bir görünüme kavuşması için yapılan uygulamadır.

Kadınlarda yaşlanmanın en çok etkisini gösterdiği bölgelerden biri de dudaklar ve çevresidir. Dudak ve çevresinde kırışmalar, hacim ve nem kaybına bağlı büzüşmeler, dudak ve çevresinde oluşan istenmeyen görüntüler karşısında uygulanan en etkili tedavi dudak dolgusudur. Yaşlanmanın etkilerinin minimize edildiği dudak dolgusu ile daha genç, dolgun ve estetik dudaklara sahip olmak mümkün.

Mersin Estetik Dudak Dolgusu

Dudakların daha dolgun ve bakımlı görünmesi için yapılan dudak dolgusu uygulamalarında genellikle hyalüronik asit içeriğine sahip dolgu maddeleri kullanılır.

Dudak dolgusu uygulamaları ile;

  • Dudak hatları belirginleşir
  • Dudaklar simetrik bir görünüm kazanır
  • Dudak kenarlarındaki sarkmalar ortadan kaldırılır
  • Doğal bir dolgunlaşma etkisi görülür
  • Dudak makyajınız daha güzel görünür.

 

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır, Dudak Dolgusundan Kimler Faydalanabilir?

Dudak dolgusu uygulamaları oldukça pratik ve kısa süren uygulamalardır ve 15-20 dakika sürmektedir. Uygulama öncesi lokal anestezik krem ile bölge uyuşturulur, çok ince bir iğne ile dudağa dolgu maddesi dikkatli bir şekilde enjekte edilir. Morarma riskini minimuma indirmek için ucu sivri olmayan kanül dediğimiz aparatlar kullanılır. Dudak dolgusunun kalıcılığı kişilerin cilt tipine göre değişir ve ortalama olarak 9-12 ay arasında etkilidir. Bu süre, kişilerin metabolik yapısına göre bazen daha uzun sürebilmektedir.

Hyaluronik asitten oluşan dolgu maddesi, ömrü bitince metabolize olarak kaybolur. Bazı durumlarda ise dolgu eriyince kollajen artışına sebep olur ve dudaklarda yenilenme yaşanır. Bu tür durumda dudak hacmi eskiye göre daha iyi olur.

Dudak dolgusu uygulamaları öncesinde kişilerde dolgu maddesi duyarlılığı, estetik görünümü olumsuz etkileyen faktörlerin olup olmadığı belirlenmelidir. Bir kişinin dudak dolgusu yaptırabilmesi için 18 yaşını doldurmuş olması gerekir. Uygulama öncesi dudaklarda uçuk varsa geçmesi beklenir.

Dudak dolgusu uygulamaları, uygulama sonrası hemen günlük yaşama dönülebilmesi, herhangi bir cerrahi müdahale olmaması nedeniyle sıkça tercih edilen estetik uygulamalardandır.

Mersin dudak dolgusu, kalıcı dudak dolgusu, dudak dolgusu fiyatları ile ilgili olarak Ayşegül Güney Dermatoloji Kliniği’ni arayabilir veya aysegulguney.com.tr adresinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Mersin Dermatoloji Kliniği Selülit Tedavisi

Mersin Dermatoloji Kliniği Selülit Tedavisi

Derinin derin kısımlarının ve deri altındaki dokuların mikroplarla oluşan iltihabına selülit adı verilir.

Detaylar
Alerji Deri Yama Testi

Alerji Deri Yama Testi

Bazı deri alerjilerinin tespit edilmesi için kullanılan bir alerji testidir. Deriye temas eden maddelerden hangisinin alerji yaptığının ayırt edilmesini sağlar.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.