Gözaltı ışık dolgusu, yaşlanma, yorgunluk, uyku düzensizliği ve sağlıksız yaşam alışkanlıkları nedeniyle göz altında oluşan göz altı torbaları, morlukları ve göz çevresindeki kırışıklıkların tedavisinde kullanılan bir yöntemdir.
Gözaltı ışık dolgusu, yaşlanma, yorgunluk, uyku düzensizliği ve sağlıksız yaşam alışkanlıkları nedeniyle göz altında oluşan göz altı torbaları, morlukları ve göz çevresindeki kırışıklıkların tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Gözaltı ışık dolgusu ile göz altı çukuru doldurulur, göz çevresi cildi yeniden yapılandırılarak gençleştirilmesi sağlanır.
Göz altı ışık dolgusu, göz kapağı problemleri için üretilmiş bir hylüronik asit formülüdür. Hyalüronik asitin azalması ile birlikte cilt canlılığı ve parlaklığını kaybeder. Hylüronik asit ise yoğun su tutucu özelliği nedeniyle cildin diri ve nemli görülmesini sağlar. Göz altı ışık dolguları ile de ciltte kaybolan bu canlılık ve nemin yeniden kazandırılması hedeflenmektedir.
Hyalüronik asit bazlı dolgu çok ince iğnelerle gözaltına enjekte edilir. Bu teknikte dolgu deri altı yerine kemiğin üst kısmına yapılır. Gözaltı ışık dolgusu ile gözaltına aydınlık verilerek cildin sağlıklı görünmesi sağlanır. Bu işlem sırasında göz çevresine anestezik krem sürüldüğü için hasta acı hissetmez. Hem kadınlar hem de erkeklerin tercih edebileceği bu tedavi yöntemi sonrası hastalarda ağrı, iz oluşmaz. Bazı hastalarda oluşabilecek minik morluklar ise 1-2 gün içerisinde geçecektir.
Göz altı ışık dolgusunun kalıcılığı ise 1-1,5 yıl arasında değişmektedir.
Göz altı ışık dolgusu yaptırıldıktan sonra ilk gün sıcak banyo yapmaktan kaçınmak gerekir. Bunun yanında 2-3 gün aşırı yüz hareketleri ve gülmekten kaçınmalı, yaklaşık 1 hafta da spor yapılmamalıdır.
Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.
Yaşlanma, doğal bir süreçtir ancak modern dermatoloji sayesinde bu sürecin etkilerini yavaşlatmak mümkündür. Estetik dermatoloji alanındaki yenilikler, yaşlanma belirtileriyle mücadelede birçok seçenek sunmaktadır.
DetaylarTinea Pedis (ayak mantarı); ayakların Dermatofit denilen mantarlarla oluşan yüzeyel enfeksiyonudur. Genellikle ergenlik sonrasında, sıklıkla erkeklerde rastlanan bir hastalıktır.
Detaylar0 324 331 02 03 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin info@aysegulguney.com.tr Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00