Aysegul Güney Whatsapp
Online Appointment

Kışın Egzama ve Sedeften Korunmanın Yolları

Kış mevsiminde en çok nükseden hastalıklardan biri de cilt hastalıkları oluyor. Havaların soğuması, güneş ışınlarının azalması, kapalı mekânlarda ısıtıcı, soba ve klimaların kullanımı nedeniyle cilt kuruyor.

Kışın Egzama ve Sedeften Korunmanın Yolları
Kışın Egzama ve Sedeften Korunmanın Yolları Border

Kış mevsiminde en çok nükseden hastalıklardan biri de cilt hastalıkları oluyor. Havaların soğuması, güneş ışınlarının azalması, kapalı mekânlarda ısıtıcı, soba ve klimaların kullanımı nedeniyle cilt kuruyor. Bu etkiler nedeni ile kışın cilt hastalıkları daha sık ve şiddetli seyrediyor. İnsanların bu dönemde beslenmelerine ve ciltlerini nemlendirmeye özen göstermesi gerekiyor.

Vücudunuzu Sık Sık Nemlendirin

Havalar soğuyunca özellikle vücudun açık yerlerinde daha çok olmak üzere vücutta yaygın bir kuruma başlar. Cildin kuruması kaşıntıya neden olur. Kurumayı ve kaşıntıyı önlemek için tüm vücudun günde 3-4 kez düzenli olarak nemlendirilmesi gerekir. Bunun yanında kurumanın önüne geçmek için kısa ve ılık duş alınmalı, her banyonun ardından mutlaka cilt tipine uygun nemlendiriciler ve vücut yağları kullanılması uygun olacaktır.

Kış aylarıyla birlikte kuruluk egzaması görülme sıklığı da artıyor. Özellikle soğuğa maruz kalan el ve yüz bölgesinde kuruma, çatlama, kızarıklık ve kaşıntı gibi belirtiler ortaya çıkar. Bu durumdan korunmak için soğuk havalarda dışarı çıkılırken mutlaka eldiven, atkı gibi koruyucu kıyafetler giyilmeli. Eller yıkanırken cildi kurutmayan gliserinli el sabunları kullanılmalıdır. Eller yıkandıktan hemen sonra nemlendirici el kremleri kullanılmalıdır. Bunun yanında temizlik için kimyasal ürünlere temas edilmesi gereken durumlarda mutlaka içi pamuklu eldivenler kullanılması gerekir. Böylece kuruyan ciltte alerjik egzamaların gelişimi engellenmiş olur. Bütün bu önlemlere rağmen egzama belirtileri varsa mutlaka bir dermatoloğa başvurmalısınız.

 

Sedeften Korunmak İçin Her Gün 15 Dakika Güneşlenin

Hava sıcaklıklarının düşmesi, yeterince güneş ışığının alınmaması, kalorifer, soba veya klima ile ısıtılan mekânlarda daha uzun süre kalınması ve sıcak su ile banyo yapılması gibi durumlarda sedef lezyonlarında artma veya yeni sedef lezyonlarının ortaya çıkması yaşanabilir. Bu nedenle kış günlerinde havanın güneşli olduğu zamanlar günde en az 15 dakika güneşe çıkmak sedef alanlarının iyileşmesine destek olur. Bunun yanında sağlıklı beslenme dengesine dikkat edilmelidir. Sağlıklı beslenme vitamin ve mineral dengesinin korunmasına yardımcı olur. Böylece cilt kış döneminin olumsuz etkilerinden dolaylı olarak da korunmuş olur. Beslenmenin düzenlenmesi Sedef Hastalığı tedavisine de destek olur.

Egzama ve sedef hastalığı gibi durumlarda tedavi için Mersin’de Ayşegül Güney Dermatoloji Kliniği’ni tercih edebilir, iletişim formu ile bizlere ulaşabilir veya blog sayfamızdan yazılarımıza göz atabilirsiniz.

OTHER BLOG POSTS

You can follow the current news and content with us.

Güneş Yanığı Nedir ? Tedavisi

Güneş Yanığı Nedir ? Tedavisi

Cildin güneş ışınlarına yoğun bir şekilde maruz kalması sonucu ciltte oluşan kızarıklık, yanma, su toplama gibi belirtiler gösteren cilt hasarına güneş yanığı denilmektedir.

Details
Sivilce Tedavisi

Sivilce Tedavisi

Mersin Dermatoloji Kliniği Uzman Dr.Ayşegül Güney halk arasında sivilce olarak da bilinen Akne ve Mersin’de Akne Tedavisi hakkında bilgi verdi.

Details

CONTACT US

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin info@aysegulguney.com.tr Get Directions Working hours Mid-week 09:00-18:00 Saturday 09:00-16:00

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA

CONTACT FORM

Name
Surname
Email Address
Phone
MESSAGE

Mersin Specialist Doctor Ayşegül Güney Dermatology Clinic

Our site has been prepared within the scope of publicity and announcement for information purposes in accordance with the 29th article of the Ministry of Health dated 15/2/2008 and numbered 26788 regulation. The information does not replace a doctor's diagnosis or examination. Please consult your doctor about your illness.