Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Kışın Egzama ve Sedeften Korunmanın Yolları

Kış mevsiminde en çok nükseden hastalıklardan biri de cilt hastalıkları oluyor. Havaların soğuması, güneş ışınlarının azalması, kapalı mekânlarda ısıtıcı, soba ve klimaların kullanımı nedeniyle cilt kuruyor.

Kışın Egzama ve Sedeften Korunmanın Yolları
Kışın Egzama ve Sedeften Korunmanın Yolları Border

Kış mevsiminde en çok nükseden hastalıklardan biri de cilt hastalıkları oluyor. Havaların soğuması, güneş ışınlarının azalması, kapalı mekânlarda ısıtıcı, soba ve klimaların kullanımı nedeniyle cilt kuruyor. Bu etkiler nedeni ile kışın cilt hastalıkları daha sık ve şiddetli seyrediyor. İnsanların bu dönemde beslenmelerine ve ciltlerini nemlendirmeye özen göstermesi gerekiyor.

Vücudunuzu Sık Sık Nemlendirin

Havalar soğuyunca özellikle vücudun açık yerlerinde daha çok olmak üzere vücutta yaygın bir kuruma başlar. Cildin kuruması kaşıntıya neden olur. Kurumayı ve kaşıntıyı önlemek için tüm vücudun günde 3-4 kez düzenli olarak nemlendirilmesi gerekir. Bunun yanında kurumanın önüne geçmek için kısa ve ılık duş alınmalı, her banyonun ardından mutlaka cilt tipine uygun nemlendiriciler ve vücut yağları kullanılması uygun olacaktır.

Kış aylarıyla birlikte kuruluk egzaması görülme sıklığı da artıyor. Özellikle soğuğa maruz kalan el ve yüz bölgesinde kuruma, çatlama, kızarıklık ve kaşıntı gibi belirtiler ortaya çıkar. Bu durumdan korunmak için soğuk havalarda dışarı çıkılırken mutlaka eldiven, atkı gibi koruyucu kıyafetler giyilmeli. Eller yıkanırken cildi kurutmayan gliserinli el sabunları kullanılmalıdır. Eller yıkandıktan hemen sonra nemlendirici el kremleri kullanılmalıdır. Bunun yanında temizlik için kimyasal ürünlere temas edilmesi gereken durumlarda mutlaka içi pamuklu eldivenler kullanılması gerekir. Böylece kuruyan ciltte alerjik egzamaların gelişimi engellenmiş olur. Bütün bu önlemlere rağmen egzama belirtileri varsa mutlaka bir dermatoloğa başvurmalısınız.

 

Sedeften Korunmak İçin Her Gün 15 Dakika Güneşlenin

Hava sıcaklıklarının düşmesi, yeterince güneş ışığının alınmaması, kalorifer, soba veya klima ile ısıtılan mekânlarda daha uzun süre kalınması ve sıcak su ile banyo yapılması gibi durumlarda sedef lezyonlarında artma veya yeni sedef lezyonlarının ortaya çıkması yaşanabilir. Bu nedenle kış günlerinde havanın güneşli olduğu zamanlar günde en az 15 dakika güneşe çıkmak sedef alanlarının iyileşmesine destek olur. Bunun yanında sağlıklı beslenme dengesine dikkat edilmelidir. Sağlıklı beslenme vitamin ve mineral dengesinin korunmasına yardımcı olur. Böylece cilt kış döneminin olumsuz etkilerinden dolaylı olarak da korunmuş olur. Beslenmenin düzenlenmesi Sedef Hastalığı tedavisine de destek olur.

Egzama ve sedef hastalığı gibi durumlarda tedavi için Mersin’de Ayşegül Güney Dermatoloji Kliniği’ni tercih edebilir, iletişim formu ile bizlere ulaşabilir veya blog sayfamızdan yazılarımıza göz atabilirsiniz.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Mersin Cilt Gençleştirme

Mersin Cilt Gençleştirme

Genellikle yaşlılık belirtileri cilt üzerinde fark edilir. Düzensiz beslenme, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar, uykusuzluk, uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak cildin yaşlanmasını hızlandıran etkenlerdir.

Detaylar
Bebeklerde Besin Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Besin Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Hayatımızın anlamı, neşe kaynağımız çocuklarımızda bazı besinlere karşı oluşan alerji canımızı çok sıkar. 0-2 yaş arası çocukların yüzde 6’sında görülen ve şiddetli reaksiyonlara neden olabilen bu alerjilere karşı dikkat edilmesi gerekiyor.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin info@aysegulguney.com.tr Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.