Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Maske Nedeniyle Oluşan Cilt Problemleri Nasıl Önlenir?

Dermatolog Uzman Dr. Ayşegül Güney, özellikle sıcak havalarda maske kullanımının cilt problemlerine neden olabileceğini, alınacak küçük önlemlerle bu riskin ortadan kaldırılabileceği uyarısında bulundu.

Maske Nedeniyle Oluşan Cilt Problemleri Nasıl Önlenir?
Maske Nedeniyle Oluşan Cilt Problemleri Nasıl Önlenir? Border

Dermatolog Uzman Dr. Ayşegül Güney, özellikle sıcak havalarda maske kullanımının cilt problemlerine neden olabileceğini, alınacak küçük önlemlerle bu riskin ortadan kaldırılabileceği uyarısında bulundu. Mersin’de deri hastalıkları, deri tümörleri, alerjik deri hastalıkları ve kozmetik dermatoloji alanında hizmet veren Dermatolog Uzm. Dr. Ayşegül Güney, pandemi döneminde maske takımı nedeniyle ciltte meydana gelebilecek hastalıklara karşı uyarılarda bulundu. Güney tavsiyelerini şöyle sıraladı:

Maske Nemlendiğinde Değiştirilmesi Gerekiyor

Bu süreçte şunu gördük ki artık günlük hayatta maske kullanımı olmazsa olmaz bir hale geldi. Çoğu yerde maskesiz sokağa çıkmak bile yasaklandı. Dolayısıyla maske kullanırken alabileceğimiz küçük önlemlerle yaşanabilecek cilt problemlerini ortadan kaldırabiliriz.

Özellikle sıcak yaz mevsiminde nem ve terlemenin etkisiyle maske kullanımına bağlı cilt problemleri ortaya çıkabilir. Maskenin temas ettiği bölgelerde kızarıklık, kabuklanma, kuruluk görülebilir. Buna bir de terleme eklenirse kulak arkasında tahriş ve çatlaklar oluşabilir. Bunların yanında egzama hastalığının yanında vücudun sivilceye eğilimi de artabilir.

Bütün bu rahatsızlıklar küçük önlemlerle engellenebilir. Maskeliyken sıcak ortamlara girilmemesi, maske nemlendiğinde mutlaka değiştirilmesi ve maske ile gün boyu dolaşılmaması ilk akla gelecek önlemlerdir. Maskeye bağlı temas egzaması görülmesi durumunda ise pamuklu kumaşlardan dikilmiş maskeler giyip üzerine ise cerrahi maske takılmalıdır. Böyle yapılarak cerrahi maskenin deriye teması önlenir ve şikâyetler de zaman içerisinde ortadan kalkar.

 

Yüzünüzü Yıkayın

Eve döndüğünüzde maskeyi çıkarıp cildinize uygun bir temizleyici ile yüzünüzü yıkayın. Ardından cilt tipinize göre uygun bir nemlendiriciyle yüzünüzü nemlendirin. Cildinizde oluşabilecek ton değişikliklerini önlemek için de dışarı çıkarken muhakkak maske dışında kalan alanlara güneş koruyucu sürün.

Koronavirüs sürecinde tedbir amacıyla alkol bazlı dezenfektanlar kullanılmakta. Şunu unutmayın, herşeyin fazlası zarardır. Dezenfektanların aşırı kullanımı da derinizde irritasyonlara neden olur ve el egzamasını artırabilir. Ayrıca bu maddeleri kesinlikle yüzünüze uyglamayın. Eller için dezenfektan kullandıktan sonra da sık sık muhakkak yağ bazlı nemlendiricilerle derinizi nemlendirin.

Uzun süre maske takmak durumunda kalıyorsanız temas eden basınç yerlerine, özellikle kulak arkası ve diğer kısımlara teması azaltmak için gazlı bezler koyabilirsiniz. Bunun yanında lastikli maskeler yerine bağlanabilir maskeler kullanmak da kulak arkasındaki tahrişi önler.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Alerji Deri Yama Testi

Alerji Deri Yama Testi

Bazı deri alerjilerinin tespit edilmesi için kullanılan bir alerji testidir. Deriye temas eden maddelerden hangisinin alerji yaptığının ayırt edilmesini sağlar.

Detaylar
Deri Tümörü Nedir?

Deri Tümörü Nedir?

İster iyi huylu, ister kötü huylu olsun deride yerleşen herhangi bir tümörün cerrahi tedavisi denildiğinde akla ilk gelen yöntem eksizyondur.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin info@aysegulguney.com.tr Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.