Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Sedef Hastalığı Nedir?

Günümüzde sık görülen cilt hastalıklarından biri de sedef hastalığıdır. Özellikle sonbahar ve kış aylarında artış gösteren Sedef hastalığı; cilt hücrelerinin normalden bir kaç kat daha hızlı bir şekilde çoğalması ile oluşan bir cilt hastalığıdır.

Sedef Hastalığı Nedir?
Sedef Hastalığı Nedir? Border

Adını deride meydana gelen sedef rengindeki kepeklerden alan Sedef hastalığı, bağışıklık sistemindeki bozulma sebebiyle deri hücrelerinin hızla artmasıyla ortaya çıkar. Hastalığın kesin sebebi bilinmese de ailesel yatkınlığı olan kişilerde daha fazla görülmektedir.

Sedef hastalığını; stres, soğuk ve kuru iklim şartları, deri travmaları ve aşırı alkol tüketimi gibi çok sayıda etken tetikleyebilmektedir. Bu hastalık, soğuk kış aylarında daha çok görülmektedir. Hastalar, yaz aylarını ise daha rahat geçirmektedir.

Sedef Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Özellikle sonbahar ve kış aylarında görülen Sedef hastalığının belirtileri ise şöyledir;

  • Ciltte kuruluğun yanı sıra kaşıntı, pullanma, deride kalınlaşma
  • Eklemlerde ağrı, şişlik ve kızarıklık,
  • Tırnaklarda kalınlaşma, çukurlaşma ve sararma,
  • Diz ve dirseklerde sedef rengi pullanma ve kabuklanmalar oluşmasıdır.

Sedef Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Günümüzde sedef hastalığı için kesin bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Ancak hastalığın semptomlarını azaltmak mümkündür. Hastalığın tedavisinde steroid kremler, nemlendiriciler, D vitamini içeren ve reçete ile verilen merhem veya kremler, krem,  losyon ve şampuanlar,  kömür katranı ile retinoid içeren kremler kullanılabilmektedir. Hastalığın tedavisinde mutlaka bir dermatoloğa başvurmak gerekir. Dermatolog, vakanın büyüklüğü, vücuttaki yeri, hastanın yaşı, hastalığın türü ve diğer faktörlere bağlı olarak bir tedavi planı belirleyecektir.

Ağır seyreden sedef hastalıklarında ise cilt hücrelerinin büyümesini yavaşlatmak için ultraviyole ışık tedavisi (Fototerapi) kullanılmaktadır.

Bazı hastalarda hap ve iğne şeklinde uygulanan bağışıklık sistemini etkileyen tedaviler kullanabilir.

Sedef hastalığının çok çeşitli tedavileri olup hasta için en uygun olanına Dermatolog doktoru karar verecektir.

Ayrıca Sedef Hastalığı bağışıklık sistemini ilgilendiren bir deri hastalığı olduğu, bağırsak florası değişikliği ve psikolojik travmalar nedeni ile de tetiklenebileceği için beslenmenin düzenlenmesi ve psikoterapi de faydalı olacaktır.

Mersin’de Sedef Hastalığının Tedavisi

Mersin’de Ayşegül Güney Dermatoloji Kliniği, sedef hastalığının tedavisinde en etkin tedavi yöntemleri ile hizmet vermektedir. Sedef hastalığı belirtileri taşıyor veya hastalık ile mücadele veriyorsanız Ayşegül Güney Dermatoloji Kliniği’ne başvurup hastalığın seyrini değiştirebilirsiniz.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Mersin Dermatoloji Kliniği Tırnak Mantarı Tedavisi

Mersin Dermatoloji Kliniği Tırnak Mantarı Tedavisi

Tırnak mantarı; el veya ayak tırnaklarının mantar mik- robu ile ortaya çıkan bir enfeksiyonudur. El veya ayak tırnaklarında kalınlaşma, renk ve şekil değişikliği ve kırılmaya neden olur.

Detaylar
Botoks Yaptırmaya Hangi Yaşta Başlamalıyım ?

Botoks Yaptırmaya Hangi Yaşta Başlamalıyım ?

Botoks, hem kadınların hem de erkeklerin kırışıklıkların oluşmasını engellemek veya kırışıkları gidermek için uyguladığı en etkili yöntemlerden biridir.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin info@aysegulguney.com.tr Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.