Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Siyah Nokta Temizliği

Ergenlik döneminde hormonların etkisi ile yağ salgısı artar. Yağlanan cildin gözeneklerinin tıkanması daha kolaydır. Bu nedenle siyah nokta oluşumu ergenlerde sıklıkla görülür.

Siyah Nokta Temizliği
Siyah Nokta Temizliği Border

Siyah Nokta Temizliği Nedir?

SİYAH NOKTALAR (KOMEDON)

Ergenlik döneminde hormonların etkisi ile yağ salgısı artar. Yağlanan cildin gözeneklerinin tıkanması daha kolaydır. Bu nedenle siyah nokta oluşumu ergenlerde sıklıkla görülür. Genetik olarak yatkın kişilerde yağ salgısının deri dışına atıldığı kıl-yağ bezi kanalında kalınlaşma ve buradaki hücrelerin yapışkanlığından dolayı kanalın tıkanmaya meyilli olması önemli bir faktördür. Kanalın tıkanması ile sebum dediğimiz yağ salgısı bu kanalda birikerek komedon adı verilen siyah ya da beyaz noktaları oluşturur.

Siyah nokta oluşumuna genetik faktörler kadar fiziksel faktörler de yol açabilir. Fiziksel faktörler arasında sürülen yağlı kremler, sıcak hava, terleme artışı, makyaj uygulamaları, cilt yapısına uygun kozmetiklerin ve cilt temizleyicilerin kullanılmaması, aşırı güneş maruziyeti, bazı kimyasallar sayılabilir.

Siyah noktalar akne öncüsü olup gerekli önlemler alınmadığında ve uygun şekilde temizlenmediğinde içi iltihaplı sivilcelere dönebilir. Kişiyi kozmetik olarak rahatsız eden bu siyah nokta oluşumları, erken dönemde, kişinin kullanacağı dermokozmetik ürünlerin düzenlenmesi ile ortadan kaldırılabilir. Daha yoğun siyah nokta oluşumları profesyonel cilt bakımı uygulamaları ile komedon ekstraktörü dediğimiz uygun aparatlarla, kimyasal peelingler ve medikal tedaviler ile temizlenebilir. Siyah nokta temizliği yapılırken hijyen kurallarına uyulması ve uygun yöntemin kullanılması önemlidir. Ayrıca siyah nokta oluşumuna neden olan durumların değerlendirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması yeni siyah nokta oluşumunu azaltacaktır. Bu nedenlerle inatçı siyah nokta problemi yaşıyorsanız Dermatoloji Uzmanına muayene olmanız ve gerekli değerlendirmeden sonra tedavinin düzenlenmesi daha sağlıklı olacaktır. Siyah nokta temizliğinde hangi yöntemin daha uygun olduğuna Dermatolog doktorunuz karar verecektir.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Botoks ile El Terlemesi

Botoks ile El Terlemesi

Botoks ile el terleme tedavisi uzun zamandır kullanılan güvenli, etkili ve pratik bir yöntemdir.

Detaylar
Mersin Lazer Epilasyon Fiyatları

Mersin Lazer Epilasyon Fiyatları

Mersin’de Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerden cildinize herhangi bir zarar verilmeden kalıcı bir şekilde kurtulmanızı sağlayan yöntemdir.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.