Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Akıllı Dolgu Hem Güzelleştiriyor Hem De Kolajeni Artırıyor!

İnsan bedeni yaşlandıkça ciltte gevşeme, sarkma ve çizgiler oluşur. Bunun en büyük nedeni ise vücudun doğal kolajen üretiminin azalmasıdır.

Akıllı Dolgu Hem Güzelleştiriyor Hem De Kolajeni Artırıyor!
Akıllı Dolgu Hem Güzelleştiriyor Hem De Kolajeni Artırıyor! Border

İnsan bedeni yaşlandıkça ciltte gevşeme, sarkma ve çizgiler oluşur. Bunun en büyük nedeni ise vücudun doğal kolajen üretiminin azalmasıdır. Dolayısıyla yaşlanma karşıtı medikal estetik işlemlerinde kolajen üretimini artıran tedaviler tercih edilmelidir. Akıllı dolgu da cildimizdeki kolajen üretimini arttırarak dolgunluk sağlayan bir uygulamadır.

Akıllı Dolgu Nedir? başlıklı blog yazımızı da linkten girerek inceleyebilirsiniz.

Yaşlanma ile birlikte cildimizde bulunan kolajen yapısında bozulma ve hasarlanma meydana gelir. Kolajen kalitesinin azalmasıyla birlikte ciltte gevşeme ve elastikiyet kaybı oluşur. Kolajen kaybının artması ve vücudun da yeterince yeni kolajen üretememesi nedeni ile yaşlanma bulguları ortaya çıkar.

Yaşın ilerlemesi ve yer çekimi etkisiyle birlikte elmacık kemikleri üzerinde dolgunluk azalır, yanaklarda boşalma ve ardından aşağıya sarkma, burun kenarı oluklarında derinleşme, çizgilerin belirginleşmesi ve artması, dudaklarda büzülme, dudak üzerinde sigara çizgilerinin oluşumu ve ağız kenarında da sarkma meydana gelir.

Akıllı Dolgu, Kolajenin Artmasında Etkili

Son zamanlarda yaşam süresinin uzaması ile kadın ve erkeklerde yaşlanma belirtilerinin geciktirilmesi konusunda görülen hassasiyet, medikal estetik yöntem ve uygulamaları yoğun bir şekilde gündeme getirdi. Medikal uygulamalardaki amaç; vücudun kendi kolajen üretim mekanizmalarını uyarmak ve bunun sonucunda kolajen miktarını ve üretilen kolajenin kalitesini artırmaktır. Bu amaçla akıllı dolgu uygulanmaktadır.

Akıllı Dolgu Nedir? Akıllı Dolgunun İçeriğinde Neler Vardır?

Akıllı dolgu, yaş ve çevresel etkilerle sarkmış cildi toplayıp, yüz hat ve kıvrımlarını azaltmaya yarayan enjekte edilebilir bir dermal dolgu maddesidir. Polikarbolaktan içeren bu dolguların yapılmasıyla birlikte cilt için çok önemli olan tip 1 kolajen üretiminde artış sağlanır. Akıllı dolgu hem kolajen miktarını artırır hem de ciltte yüksek bir kaldırma etkisi sağlayarak dolgunluk sağlar.

Uygulama çerçevesinde cerrahi uygulamalarda dikiş ipi olarak kullanılan polikaprolakton, kolajen üretimini sağlayan hücreleri uyararak dokunun yeni ve sağlam kolajenini üretmesini sağlar. Doğru tekniklerle uygulandığında yan etkisi yok denecek kadar azdır.

 

 

Akıllı Dolgu Nasıl Uygulanır?

Akıllı dolgunun vücuda uygulanışı basit ve sonuçları açısından etkindir. Akıllı dolgu uygulanırken lokal anestezi yapıldığı için yaptıran açısından ağrısızdır. En büyük avantajı ise yaptırdıktan sonra hemen günlük yaşama dönülmesidir.

Akıllı dolgu ilk yapıldığında uygulanan jel nedeniyle hafif bir dolgunluk görülür ve bu dolgunluk birkaç hafta sonra kaybolarak doğal halini alır. Uygulamanın asıl etkilerini görmek için 3-4 aylık bir zamana ihtiyaç vardır. Çünkü vücut, yeterli kolajen oluşumu için bu süreye ihtiyaç duyar. 3-4 ay sonra ciltte lifting etkisi ve dolgunluk sağlanarak, cilt kalitesi ve görüntüsünde iyileşme elde edilir.

Akıllı Dolgu Kaç Yıl Etkili Olur?

Akıllı dolgu uygulamaları bir yıldan dört yıla kadar etkilidir. Yüz bölgesinde dudaklar ve gözaltları dışında hacim ve lifting gereksinimi olan yerlerde uygulanabilir.

Boyun, dekolte bölgesi, el sırtı gibi bölgelerde de cilt kalitesini ve elastikiyetini artırmasının yanında yüzdeki yara izleri ve derin akne izlerinin kapanmasında da tercih edilebilecek bir uygulamadır.

Akıllı dolgu uygulaması, kolajen aşısı, kolajen aşısı uygulama çeşitleri ve kolajen aşısı seans bilgileri ile ilgili olarak Mersin’de Ayşegül Güney Dermatoloji Kliniği’ne başvurabilir veya aysegulguney.com.tr/iletisim adresinden bilgi alabilirsiniz.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Doğal Ürünlerle Yapılan Cilt Maskelerine Dikkat

Doğal Ürünlerle Yapılan Cilt Maskelerine Dikkat

Ergenlik döneminde en fazla karşılaşılan sorunlardan biri olan akne (sivilce) tedavisiyle ilgili internette pek çok doğal maske tarifi bulunuyor.

Detaylar
Yara İzi Neden Olur? Tamamen İyileşmesi Mümkün Mü?

Yara İzi Neden Olur? Tamamen İyileşmesi Mümkün Mü?

Kişinin hayatı boyunca karşılaştığı fiziksel travmalar, geçirilen çeşitli kazalar, ameliyatlar, çeşitli hastalıklar, yanıklar, bazı dermal enfeksiyonlar vücutta yara izi oluşumunun temel nedenleri arasında yer almaktadır.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.