Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Kavurucu Sıcaklarda Kuruyan Cilt Nasıl Nemlendirilir?

Kurak geçen yaz mevsiminden en çok etkilenen organlarımızdan biri de hiç şüphesiz cildimiz. Kavurucu sıcaklarda kuruyan cildimiz kurumuş topraklar gibi çatlaklı, pullu, kızarık, kaşıntılı bir hal alabilir.

Kavurucu Sıcaklarda Kuruyan Cilt Nasıl Nemlendirilir?
Kavurucu Sıcaklarda Kuruyan Cilt Nasıl Nemlendirilir? Border

Kuruyan cilt ise alerjilere daha yatkın hale gelir, kırışır, kendi kendini tamir yeteneği azalır. Bu nedenlerle cildimizi nemlendirmek, sağlığını korumak ve yaşlanmasını geciktirmek açısından oldukça önemlidir. İşte Dermatolog Ayşegül Güney’den kuruyan cildin nasıl nemlendirileceğine dair birkaç ipucu…

Su İçmeyi İhmal Etmeyin!

Cildin su içeriği cildin nemliliğini etkileyen önemli bir faktördür. Gün içerisinde yeterli miktarda ve aralıklı olarak su içmek hücre fonksiyonlarının kolay ilerleyebilmesi açısından oldukça önemlidir.

Hyaluronik Asit İle Cildi Destekleyin!

Suyun ciltte tutulabilmesi için bir takım faktörler olması gerekir. En önemli faktörlerden biri de cildin ‘hyaluronikasit’ içeriğidir. Hyaluronikasit su tutucu bir maddedir, yaşla, zamanla üretimi azalır. Dolayısı ile yaş ile birlikte ciltte kuruma meydana gelir. Ayşegül Güney Dermatoloji Kliniği’nde uygulanan tedavi yöntemleri ile cildin hyaluronik asit içeriği desteklenir.

 

Güneşin Zararlı Işınlarına Maruz Kalmayın!

Özellikle cilt yüzeyinden de su kaybedilmektedir. Aşırı güneş maruziyeti, ısı değişiklikleri, aşırı sıcak su ile banyo yapmak gibi etkenler nedeni ile de cilt kurur.

Cilt Yapınıza Uygun Nemlendirici Kullanın!

Yaz mevsiminde yapılan en büyük hatalardan biri de cilde uygun olmayan nemlendirici kremler kullanmaktır. Her insanın cilt yapısı farklıdır. Dolayısıyla birine uygun olan nemlendirici başka biri için uygun olmayabilir. Bir Cildiye uzmanı ile görüşerek cildinize uygun nemlendiricinin hangisi olduğunu öğrenin.

Sağlıklı ve Dengeli Beslenin!

Cilt bariyer fonksiyonlarında önemli bir yer tutan lipit tabakasının hasarlanması da cildin kurumasına neden olur. Özellikle ağır diyetler, sağlıksız beslenme, uzun dönem yağsız diyet uygulamaları cildin lipit bariyerinin bozulmasına neden olur.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Kolajen Nedir? Tipleri Faydaları Besinler

Kolajen Nedir? Tipleri Faydaları Besinler

Kolajen Nedir? Kolajen, vücudun dış ve iç etkenlere karşı dayanıklılığını artırıp hücrelerin bir arada tutulmasını sağlayan, cilde ve vücuda esneklik veren en önemli proteinlerden biridir.

Detaylar
Güneş Yanığı Nedir ? Tedavisi

Güneş Yanığı Nedir ? Tedavisi

Cildin güneş ışınlarına yoğun bir şekilde maruz kalması sonucu ciltte oluşan kızarıklık, yanma, su toplama gibi belirtiler gösteren cilt hasarına güneş yanığı denilmektedir.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.