Aysegul Güney Whatsapp
Online Randevu

Leke Nedir & Neden Oluşur & Lekelenme

Leke, hem kadın hem de erkeklerde görülen en yaygın cilt rahatsızlıklarından biridir. Lekeler, ciltteki melanosit hücrelerinin salgıladığı melanin pigmentinin ciltte birikmesi sonucunda oluşur.

Leke Nedir & Neden Oluşur & Lekelenme
Leke Nedir & Neden Oluşur & Lekelenme Border

Leke, hem kadın hem de erkeklerde görülen en yaygın cilt rahatsızlıklarından biridir. Lekeler, ciltteki melanosit hücrelerinin salgıladığı melanin pigmentinin ciltte birikmesi sonucunda oluşur. Uzun süreler boyunca güneşe maruz kalmak, genetik faktörler, kullanılan kimi kimyasal maddeler, gebelik, kullanılan hormonal tabletler ve doğumsal faktörler cildimizde oluşan lekelenmelerin birincil nedenleri arasında sayılabilir.

Vücutta Leke Oluşmasının Nedenleri & Sebepleri Nelerdir?

Yüz ve eller başta olmak üzere vücutta yaşanan lekelenmelerin nedenlerini şöyledir:

  • Güneşe fazla maruz kalmak,
  • Hamilelik döneminde yaşanan hormonal değişimler,
  • Sivilcelerin vücutta bıraktığı renksel koyuluklar,
  • Kortizon içerikli ilaçlar,
  • Ailesel (genetiksel) faktörler,
  • Doğuştan gelen pigmentasyon hastalıkları, (Leucoderma gibi)
  • Vitiligo (En sık görüldüğü bölgeler yüz, göz, ağız, burun çevresi, el sırtları, meme uçları, diz ve dirsekler)

 

Cilt Lekeleri Nasıl Tedavi Edilir? Leke Tedavisi Yöntemleri

Cildimizde oluşan lekeler çeşitli medikal estetik uygulamalar ve leke tedavisine spesifik üretilmiş prepatlarla tedavi edilebilmekte ve son derece başarılı sonuçlar alınabilmektedir.

Günümüzde leke tedavisinde, dermabrazyon, mikrodermabrazyon, kimyasal peeling, kryterapi, lazer, fraksiyonel lazer gibi medikal estetik uygulamalar sıklıkla kullanılmaktadır. Yapılan bu işlemlerle cilt kimi zaman soyulmakta kimi zaman ise peeling uygulaması ile lekeli bölgelerdeki cildin tasfiyesi sağlanmaktadır.

Leke tedavisinde kullanılan bir diğer etkili yöntem ise leke tedavisi için üretilmiş özel içerikli leke ürünleridir. Leke ürünleri ile cilde yerleşmiş lekelerin rengini açılması sağlanırken baskılayıcı özellikleri ile yeni lekelerin oluşması da engellenebilmektedir.

DİĞER BLOG YAZILARI

Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.

Stresin Ciltte Yarattığı 6 Hasar, Stres Cildi Nasıl Etkiler?

Stresin Ciltte Yarattığı 6 Hasar, Stres Cildi Nasıl Etkiler?

Günümüzde yoğun iş ve şehir hayatı nedeni ile stres de hayatın bir parçası haline geldi. Uykuları kaçıran, yoğun kaygıya neden olan stresten en çok etkilenen organlarımızdan biri de cildimiz.

Detaylar
Behçet Hastalığı Nedir?

Behçet Hastalığı Nedir?

Behçet hastalığı (BH), ilk kez 1937 yılında Ord. Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından, tekrarlayan oral aft, genital ülser ve hipopyonlu iridosiklit üçlü kompleksi olarak tanımlanmıştır.

Detaylar

BİZE ULAŞIN

0 324 331 02 03 Uzm. Dr. Ayşegül Güney Whatsapp 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin [email protected] Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
e-posta adresiniz
telefon numaranız
MESAJINIZ

Mersin Uzman Doktor Ayşegül Güney Dermatoloji Muayenehanesi

Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bilgiler bir doktorun tanı veya muayenesi yerine geçmez. Hastalığınız hakkında muhakkak doktorunuza danışınız.