Kişinin hayatı boyunca karşılaştığı fiziksel travmalar, geçirilen çeşitli kazalar, ameliyatlar, çeşitli hastalıklar, yanıklar, bazı dermal enfeksiyonlar vücutta yara izi oluşumunun temel nedenleri arasında yer almaktadır.
Kişinin hayatı boyunca karşılaştığı fiziksel travmalar, geçirilen çeşitli kazalar, ameliyatlar, çeşitli hastalıklar, yanıklar, bazı dermal enfeksiyonlar vücutta yara izi oluşumunun temel nedenleri arasında yer almaktadır. Derinin üst tabakasında oluşan bu yaraların ortaya çıkış sebebi, cildin alt katmanlarını etkileyen hasar ve travmalar neticesinde meydana gelmektedir. Oluşan bu yara izleri hiçbir zaman normal vücut dokusu şeklinde onarılmazlar. Ciltteki yaralar, vücut tarafından oluşturulmuş olan ve asıl dokudan farklı olan, fibröz doku olarak isimlendirilen özel bir onarım dokusu bir diğer adıyla "skar dokusu" ile iyileşmektedir.
Yaranın şekli (düz ya da dairesel oluşu, dik ya da eğimli oluşu, boyu ve derinliği), vücutta bulunduğu yer ve izin yönü, derinin rengi ve kalınlığı, kişinin yaşı, genetik faktörler gibi birçok değişken izin görünümünü etkileyebilir. Yaralanma veya kesik sonucu cilt bütünlüğü bozulduğunda, vücudun tamir mekanizmaları devreye girer ve bol miktarda tamir hücresi ve bu hücrelerin ürettiği bağ dokusu (kollajen) ile yara kapatılır.
Hiçbir iz tümüyle yok edilemez. Erken önlemler ve tedaviler ile büyük oranda belirginliği azaltılabilir. Yara izi tedavisi yara izinin oluşma süresine göre değişmekle beraber çok farklı şekillerde yara izi tedavileri bulunmaktadır. Bir yara izinin son halini alması için en az 1 yıl geçmelidir. Bu 1 yıl içinde erken dönemde yara izi özel kremler ile veya bazı silikon tabakalar ile daha az belirgin hale getirilebilir. İyileşmeyi hızlandırıcı uygulamalar yapılabilir. 1 yıl sonra hala yara izi belirgin ise karbondioksit lazer, peeling (asidik maddeler ile cilt soyma işlemi), tekrar yara izinin cerrahi olarak çıkarılması, PRP tedavisi, Plexr uygulamaları, İğneli radyofrekans, kök hücre enjeksiyonları, çukurlaşmış alanlarda kollajen enjeksiyonları, son dönemde kullanıma giren enjekte edilen hyaluronidaz-lipaz-kollejenaz karışımları ile kayda değer düzelmeler sağlanabilmektedir. En uygun tedaviye doktorunuz karar verecektir.
Güncel haber ve içerikleri bizimle takip edebilirsiniz.
Dolgu maddelerinin deri altına enjekte edilmesi ile yapılan dolgu estetiği, derideki ince ve derin kırışıklıkları gidermek, yara izlerini tedavi etmek, ciltteki çukurları yok etmek, ince dudakları kalınlaştırmak, yanaklara dolgunluk vermek amacıyla yapılmaktadır.
DetaylarDerinin derin kısımlarının ve deri altındaki dokuların mikroplarla oluşan iltihabına selülit adı verilir.
Detaylar0 324 331 02 03 0 553 111 85 03 Güvenevler Mahallesi 1919 Sokak Medikal Plaza No: 3 Kat: 2 Yenişehir/Mersin info@aysegulguney.com.tr Yol Tarifi Al Çalışma Saatleri Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00